Potlačení kyselosti organismu

Potlačení kyselosti organizmu

Pokud nás to zajímá, nebo se projeví některé z nemocí, které souvisí s poklesem pH, tak si sami změříme pH. Nemoci, které souvisí s překyselením organizmu, najdeme na těchto stránkách v kapitole, „Nemoci z překyseleného organizmu“.

Trochu teorie o pH.
Stupnice pH je v rozmezí od 1 do 14 s tím, že hodnota 7 je neutrální. Co je pod 7 je kyselé, co je nad 7 je zásadité. Jednotlivé stupně mezi sebou nejsou v lineární stupnici, ale v kvadratické, to znamená, že hodnoty mezi jednotlivými stupni nejsou stejně veliké, ale kvadraticky se zvětšují.

V jakém stavu se nachází náš organizmus s ohledem na pH změříme pH papírky koupenými v lékárně, nebo akvarijními kapkami na pH test. Měří se reakce moči. Nebudu zde rozvádět detaily, kdy měřit apod., ale na orientační zjištění našeho stavu tato metoda měření plně postačí.

Ještě jednou zopakuji. Lidské tělo by mělo vykazovat optimální hodnoty pH zhruba od 6,5 do 7,0. Je to v mírně kyselé poloze, protože 7,0 pH je neutrál. V těchto hodnotách tělo a vnitřní orgány pracují nejlépe. Pokud pH klesne pod 6,5 pH, není třeba podléhat znepokojení, pokles pH je přijatelný ještě v hodnotě 5,5 pH. Ještě větší snížení pH, to znamená 5,5 a níže, může při dlouhodobém překyselení organizmu u některých lidí vyvolávat potíže ve formě nemocí, které mají vazbu na kyselost organizmu. U různých lidí je tato náchylnost rozdílná. U některých je větší, u jiných, kteří mají proti tomuto vlivu větší odolnost je náchylnost menší. V každém případě při pH pod 5,5 bychom se měli snažit posunout pH na vyšší hodnotu a tedy tento stav řešit. Můžeme to provést mnoha způsoby.

1/ Strava

Jaká strava v těle nám provádí kyselou reakci a jaká nám ji pomáhá napravit je zjednodušeně uvedeno na těchto stránkách v kapitole, „pH – kyselost a zásaditost organizmu“. Při úpravě stravou to však neznamená, že budeme jíst jenom stravu na posunutí pH. Je tím myšleno, že do svého jídelníčku zařádíme častěji stravu, která pH upravuje a stravu, která pH dostává do kysela, omezíme, nebo vypustíme. Napravování stravou je dlouhodobá záležitost, která může trvat podle intenzity snažení od 1 roku do 3 let. V každém případě má strava velký vliv na pH organizmu a je dobré se nad svým jídelníčkem zamyslet.

2/ Pohyb

Přímá souvislost mezi pohybem a úrovní okysličení těla se v těle promítá tak, že nízká hladina kyslíku nevyhnutelně vede ke kyselému prostředí těla. Pohybem u starších lidí jsou i dlouhodobé procházky, u mladších procházky, běh, sport.

3/ Vitamín C a další rostlinné přípravky

Přírodní vitamín C obsažený v citronech a pomerančích má na tělo alkalické účinky.

Jablečný ocet rozředěný vodou. Do sklenice s vodou dáme 1 až 2 čajové lžičky. Osvěžuje to a hlavně tělo vrací do alkalického stavu a to je tam, kam potřebujeme.

Další jsou zelené doplňky potravin ve formě mladého ječmene, chlorelly v kombinaci s mrkvovou šťávou a vitamínu C. Je to velice dobrá sestava těchto potravinových doplňků pro alkalizování těla. Vitamín C v tabletách je lepší než nic, ale přírodní vitamín v ovoci a plodech je mnohem lepší pro tělo.

4/ Javorový sirup a jedlá soda

Tuto kombinaci vymyslel a používal Jim Kelmunen ze Severní Karolíny při léčení rakoviny, kde touto směsím upravoval pH pacientů. S naším použitím však rakovina nemá nic společného, ale je to jeden z nejlepších způsobů, jak napravit kyselost těla. Smícháme 3 díly javorového sirupu a 1 díl jedlé sody (Hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3). Javorový sirup se prodává ve 2 dcl lahvičkách, takže tato dávka z jedné lahvičky většinou na zlepšení pH v organizmu stačí. Sodu si odměříme do decilitrové skleničky v množství mezi ½ a ¾ a smícháme s javorovým sirupem z lahvičky.  Tyto komponenty na vodní lázni zahřejeme. (Vodní lázeň je kuchařský pojem. Do většího kastrůlku dáme trochu vody, do které vložíme ještě jeden malý kastrůlek. Do menšího kastrůlku nalijeme sirup a nasypeme sodu). Několik minut povaříme a mícháme, aby se soda rozpustila a pevně navázala na cukr v javorovém sirupu. Při užívání buňky hltají cukr z javorového sirupu a s cukrem se do buněk vpravuje jedlá soda, která zde působí alkalicky.  Efekt je v tom, že alkalizování těla tímto způsobem začíná z nitra buněk. Užívá se 1 až 3 čajové lžičky v průběhu dne do spotřebování dávky.  Pokud se rozhodnete pokračovat tímto způsobem dále, udělejte po využívání jedné dávky alespoň měsíc přestávku. Je to kvůli žaludku a trávení, jedlá soda částečně neutralizuje žaludeční kyseliny, které napomáhají trávení. Kvůli tomu po tuto dobu omezíme maso, abychom trávicímu ústrojí ulehčili činnost. Nahrazování javorového sirupu medem nebo melasou je blbost, která se uvádí na internetu.

Aby byl docílen co nejlepší efekt touto metodou, je důležité po dobu aplikace omezit, nebo se úplně zříci všeho sladkého jídla, do toho spadá i ovoce a sladké pití. Tělo potom dychtí více po cukru z javorového sirupu, ve kterém je navázána soda.

5/ Vyhneme se stresu

Stres působí v lidském těle tak, že oslabí energie lidského těla i vnitřních orgánů. Tělo se stresem jakoby stáhne a zpomalí svojí činnost v celém rozsahu, to znamená i v trávení, kde dochází v tomto stavu ke stagnaci ve střevech a následně k silnějšímu okyselování těla.

6/ Super Ravo ZAPPER   (ZDE)

Nejjednodušší a přitom velice účinný způsob navrácení těla na odpovídající hodnoty ohledně pH, je použití přístroje zapper. Při léč ní se aplikuje acidóza, to je shodou okolností první naprogramovaná položka ze 100 různých nemocí, které jsou v zapperu abecedně uloženy. Podrobnější informace o tomto přístroji naleznete v černé úvodní liště na těchto stránkách.

Produkty na potlačení kyselosti

 WWW.PRO-ZDRAVI.NET